Grindvloeren

Bent u op zoek naar een unieke, duurzame en stijlvolle vloerafwerking voor uw woning of commerciële ruimte? Dan is een grindvloer wellicht de perfecte keuze voor u. Een grindvloer, ook bekend als een steentapijt, biedt een natuurlijke en eigentijdse uitstraling die de perfecte basis vormt voor elk interieur.

Een grindvloer bestaat uit kleine grindkorrels die worden gebonden met een hoogwaardige epoxyhars. Door deze combinatie van materialen ontstaat er een naadloze en duurzame vloerafwerking die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Grindvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en korrelgroottes, waardoor u de vrijheid heeft om een vloer te creëren die perfect bij uw smaak en interieur past.

Een van de belangrijkste voordelen van een grindvloer is de duurzaamheid. Grindvloeren zijn bestand tegen intensief gebruik en zijn slijtvast, waardoor ze ideaal zijn voor drukbezochte ruimtes zoals woonkamers, keukens en kantoren. Ze zijn bestand tegen krassen, deuken en vlekken, waardoor ze er jarenlang prachtig uit blijven zien. Met een grindvloer kunt u met vertrouwen genieten van uw vloer, wetende dat deze bestand is tegen de dagelijkse uitdagingen van het leven.

Een unieke vloer die in elk interieur past!

Grindvloer tussen de auto's in een showroom

De voordelen van een grindvloer

Een van de belangrijkste voordelen van een grindvloer is de duurzaamheid. Grindvloeren zijn bestand tegen intensief gebruik en zijn slijtvast, waardoor ze ideaal zijn voor drukbezochte ruimtes zoals woonkamers, keukens en kantoren. Ze zijn bestand tegen krassen, deuken en vlekken, waardoor ze er jarenlang prachtig uit blijven zien. Met een grindvloer kunt u met vertrouwen genieten van uw vloer, wetende dat deze bestand is tegen de dagelijkse uitdagingen van het leven.

Naast duurzaamheid biedt een grindvloer ook een natuurlijke uitstraling. De mix van grindkorrels geeft een unieke en organische textuur aan de vloer, waardoor een warme en uitnodigende sfeer ontstaat. Bovendien kunt u met de keuze van de korrelgrootte en kleur de uitstraling van de vloer aanpassen aan uw persoonlijke smaak en interieurstijl. Of u nu kiest voor een natuurlijke aardetint, een eigentijdse grijze tint of een levendige kleur, een grindvloer kan een echte blikvanger zijn in uw ruimte.

Een grindvloer biedt ook het voordeel van eenvoudig onderhoud. Door de naadloze afwerking kunnen stof en vuil eenvoudig worden verwijderd met een stofzuiger of een zachte bezem. Voor een grondige reiniging kan de vloer worden gedweild met een mild schoonmaakmiddel en water. Het onderhoud van een grindvloer is gemakkelijk en tijdbesparend, waardoor u meer tijd kunt besteden aan genieten van uw vloer en uw ruimte.

Grindvloer geheel naar eigen wens te maken

Met een breed scala aan kleuren en motieven is met een grindvloer vrijwel alles mogelijk. Grove of fijne steentjes en te leggen in ontelbaar veel patronen, maakt dat u geheel naar eigen inzicht en ontwerp uw persoonlijke grindvloer krijgt.

Duurzame grindvloer die een leven lang meegaat

Grindvloeren worden gemaakt van grindsteentjes, die worden gekleurd worden met een Epoxyverf, vermengd met Epoxyhars. Een grindvloer is hierdoor extreem hard en slijtvast. Een grindvloer is een duurzame keuze, die lang meegaat.

Verschillende kleuren/mogelijkheden Grindvloeren

Ontwerp uw eigen grindvloer

Grindkorrels zijn van nature neutraal van kleur, maar siergrind kan ook naar wens gekleurd worden. Er zijn talloze kleurencombinaties mogelijk, waardoor u de grindvloer krijgt die u wilt. Samen met Multipox kunststof vloeren Zwolle ontwerpt u uw eigen grindvloer voor uw woning, kantoor, winkel of bedrijf. Door verschillende kleuren siergrind te combineren, creëert u snel een vloer die perfect aansluit bij uw interieur, wensen en eisen. 

Ontdek de mogelijkheden van Multipox kunststof vloeren Zwolle

De grindvloer die niemand anders heeft

Wilt u een echt unieke vloer, die niemand anders heeft? Kies uit een verscheidenheid aan kleuren, patronen, vormen, korreldiktes en structuren bij het ontwerpen van uw droomvloer. 

Hoe wordt een grindvloer gelegd?

Het aanleggen van een grindvloer is een zorgvuldig proces dat uit verschillende stappen bestaat. Hier is een overzicht van hoe een grindvloer wordt aangelegd:

  1. Voorbereiding van de ondergrond: Allereerst wordt de ondergrond grondig gereinigd en geëgaliseerd. Eventuele scheuren of oneffenheden worden gerepareerd om een glad en vlak oppervlak te creëren.
  2. Primerlaag: Een primerlaag wordt aangebracht op de voorbereide ondergrond. Dit zorgt voor een goede hechting tussen de ondergrond en de grindvloer.
  3. Epoxyhars en grindmengsel: Vervolgens wordt een hoogwaardige epoxyhars gemengd met de gekozen grindkorrels. Dit mengsel wordt grondig gemengd om een homogene massa te creëren.
  4. Aanbrengen van de grindvloer: Het mengsel van epoxyhars en grind wordt gelijkmatig op de primerlaag aangebracht met behulp van een spaan of troffel. De dikte van de grindvloer kan worden aangepast op basis van de gewenste resultaten en de specificaties van de ruimte.
  5. Nivellering en verdichting: Het grindmengsel wordt zorgvuldig genivelleerd en verdicht om een gelijkmatige en naadloze afwerking te verkrijgen. Dit gebeurt meestal met behulp van een speciale wals of vlakspaan, waarmee het grindmengsel wordt aangedrukt en gladgestreken.
  6. Uitharding: Na het aanbrengen en nivelleren van de grindvloer moet deze voldoende tijd krijgen om uit te harden. Dit kan enkele dagen duren, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de specifieke eigenschappen van de gebruikte epoxyhars.
  7. Afwerking: Nadat de grindvloer volledig is uitgehard, wordt deze afgewerkt met een beschermende topcoating. Deze coating zorgt voor extra duurzaamheid en maakt de vloer eenvoudig te reinigen.

Gallerij van aangelegde Siergrindvloeren

Siergrindvloer aangelegd
Siergrindvloeren
Siergrindvloeren aangelegd
Siergrindvloer
Aangelegd siergrind vloer