Coating vloeren

Coating vloeren, ook wel bekend als gietvloeren, zijn dunne lagen kunststof die worden aangebracht op bestaande vloeren. Deze vloerafwerkingen zijn verkrijgbaar in verschillende samenstellingen, zoals epoxy- of polyurethaancoatings, en kunnen worden aangepast aan uw specifieke behoeften en wensen.

Het aanbrengen van een coatingvloer gebeurt meestal in verschillende stappen. Eerst wordt de bestaande vloer grondig gereinigd en eventueel geëgaliseerd. Vervolgens wordt de coating aangebracht in meerdere lagen met behulp van een roller, kwast of spuitpistool. Na het aanbrengen moet de coating voldoende uitharden voordat de vloer belast kan worden.

Coatingvloeren bieden verschillende voordelen. Ze zijn duurzaam, slijtvast en bestand tegen zware belasting, zoals voetverkeer, voertuigen en chemische stoffen. Daarnaast zijn ze eenvoudig schoon te maken en te onderhouden dankzij de naadloze afwerking. Bovendien zijn coatingvloeren verkrijgbaar in diverse kleuren, texturen en afwerkingen, waardoor u uw vloer kunt aanpassen aan uw interieur.

Het voordelige alternatief op een gietvloer!

Vloercoating en de voordelen

Coatingvloeren bieden verschillende voordelen. Ze zijn duurzaam, slijtvast en bestand tegen zware belasting, zoals voetverkeer, voertuigen en chemische stoffen. Daarnaast zijn ze eenvoudig schoon te maken en te onderhouden dankzij de naadloze afwerking. Bovendien zijn coatingvloeren verkrijgbaar in diverse kleuren, texturen en afwerkingen, waardoor u uw vloer kunt aanpassen aan uw interieur.

Coatingvloeren worden veel toegepast in zowel residentiële als commerciële omgevingen. Ze kunnen aangelegd worden in woningen, kantoren, winkels, fabrieken en andere ruimtes. Door hun duurzaamheid, esthetiek en gemak in onderhoud zijn coatingvloeren een populaire keuze geworden voor vele toepassingen.

Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

 

  1. Duurzaamheid: Coatingvloeren zijn zeer slijtvast en bestand tegen zware belasting, zoals voetverkeer, voertuigen en chemische stoffen. Ze gaan lang mee en behouden hun esthetische uitstraling zelfs onder veeleisende omstandigheden.
  2. Onderhoudsgemak: Dankzij de naadloze afwerking zijn coatingvloeren eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Stof, vuil en vloeistoffen kunnen niet in naden of voegen doordringen, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden verwijderd.
  3. Esthetiek: Coatingvloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, texturen en afwerkingen. Hierdoor kunt u de vloer aanpassen aan uw interieur en een unieke uitstraling creëren die past bij uw stijl en smaak.
  4. Veiligheid: Veel coatingvloeren zijn antislip, waardoor ze een veilige omgeving bieden, zelfs bij natte of gladde omstandigheden. Dit is vooral belangrijk in ruimtes zoals garages, fabrieken en badkamers.

Vloercoating als prijsgunstig alternatief

Coatingvloeren hebben dezelfde kwalitatieve eigenschappen als gietvloeren, maar zijn daar een prijsgunstiger alternatief op. Ze bestaan namelijk enkel uit een top verflaagsysteem van epoxy, PU of acrylaat, die over een bestaande vloer wordt gerold of gegoten.

Coating vloeren populair in bedrijfsleven

Een coatingvloer of rolcoating is een populaire vloer die vanwege haar eigenschappen met name toegepast wordt in het bedrijfsleven. Denk aan horecagelegenheden, zorginstellingen, het onderwijs, maar ook garages, werkplaatsen en fabriekshallen.

Vloercoatings ideaal voor renovatie

Afhankelijk van het gekozen materiaal PU, epoxy of Acrylaat, is een coatingsvloer net zo onderhoudsvriendelijk en slijtvast als een gietvloer. Vuil en vocht hebben geen nadelig effect op de egale, naadloze vloercoating. Net als een gietvloer is ook een vloercoating waterafstotend en kan deze met de toevoeging van kwartszand als antislipvloer worden aangebracht. Ideaal voor de renovatie van cementdekvloeren, betonvloeren of tegelvloeren in winkelruimtes, showrooms, garages, magazijnen en kantoren. Maar ook in natte ruimtes, zoals sanitair, keukens en badkamers is een vloercoating een prima oplossing.

Ontdek de mogelijkheden van Multipox kunststof vloeren Zwolle

Coatingvloer of gietvloer?

Het verschil tussen een vloercoating en gietvloer is dat een vloercoating bestaat uit dunne lagen, die meestal over een bestaande vloer gerold worden. Een gietvloer bestaat uit verschillende dikke lagen, die gegoten en als volledig systeem aangebracht worden.