Coatingvloeren

Het voordelige alternatief op een gietvloer

Vloercoating als prijsgunstig alternatief

Coatingvloeren hebben dezelfde kwalitatieve eigenschappen als gietvloeren, maar zijn daar een prijsgunstiger alternatief op. Ze bestaan namelijk enkel uit een top verflaagsysteem van epoxy, PU of acrylaat, die over een bestaande vloer wordt gerold of gegoten.

Coatingvloer populair in bedrijfsleven

Een coatingvloer of rolcoating is een populaire vloer die vanwege haar eigenschappen met name toegepast wordt in het bedrijfsleven. Denk aan horecagelegenheden, zorginstellingen, het onderwijs, maar ook garages, werkplaatsen en fabriekshallen.

Vloercoatings ideaal voor renovatie

Afhankelijk van het gekozen materiaal PU, epoxy of Acrylaat, is een coatingsvloer net zo onderhoudsvriendelijk en slijtvast als een gietvloer. Vuil en vocht hebben geen nadelig effect op de egale, naadloze vloercoating. Net als een gietvloer is ook een vloercoating waterafstotend en kan deze met de toevoeging van kwartszand als antislipvloer worden aangebracht. Ideaal voor de renovatie van cementdekvloeren, betonvloeren of tegelvloeren in winkelruimtes, showrooms, garages, magazijnen en kantoren. Maar ook in natte ruimtes, zoals sanitair, keukens en badkamers is een vloercoating een prima oplossing.

Vraag naar de vele mogelijkheden

Coatingvloer of gietvloer?

Het verschil tussen een vloercoating en gietvloer is dat een vloercoating bestaat uit dunne lagen, die meestal over een bestaande vloer gerold worden. Een gietvloer bestaat uit verschillende dikke lagen, die gegoten en als volledig systeem aangebracht worden.