PU gietvloeren

Bent u op zoek naar een vloeroplossing die duurzaam, stijlvol en gemakkelijk te onderhouden is? Dan is een PU gietvloer wellicht de perfecte keuze voor u. Een PU gietvloer, ook wel bekend als een polyurethaan gietvloer, is een moderne en veelzijdige vloerafwerking die steeds populairder wordt in zowel woningen als commerciële ruimtes.

Een PU gietvloer biedt een naadloze en strakke afwerking die uw ruimte een moderne en minimalistische uitstraling geeft. Deze vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, zodat u de perfecte stijl kunt vinden die bij uw interieur past. Of u nu houdt van een strakke betonlook, een warme houttint of een levendige kleur, een PU gietvloer kan aan al uw wensen voldoen.

PU gietvloer met oneindig veel mogelijkheden

Een PU gietvloer kan in alle denkbare kleuren worden aangebracht. In een effen kleur, in meerdere kleuren en zelfs met een betoonlook of gevlamd effect. Er zijn oneindig veel mogelijkheden denkbaar, waardoor u altijd de vloer van uw dromen krijgt.

Naast kleurrijk zijn PU gietvloeren fluweel zacht en zeer comfortabel. Hoewel PU vloeren van kunststof zijn, voelen ze warm en zacht aan. Om die reden zie je de vloeren steeds vaker, naast industrieel, ook toegepast worden in woningen, kantoren en winkels.

PU gietvloer gelegd in de woonkamer
Pas gelegde PU gietvloer afgewerkt

Verschillende kleuren gietvloeren Monoflow

Kleur gietvloer snow

Snow

Kleur gietvloer sky

Sky

Kleur gietvloer Shore

Shore

Kleur gietvloer Shore

Shade

Kleur gietvloer snow

Salt

Kleur gietvloer river

River

Kleur gietvloer Shore

Moist

Haze

Kleur gietvloer Gravel

Gravel

Fog

Fog

Kleur gietvloer Shore

Dust

deep

Deep

kleur gietvloer Dawn

Dawn

cave kleur gietvloer

Cave

Breeze

Breeze

Gietvloe kleur Ash

Ash

Verschillende kleuren gietvloeren Duoflow

De voordelen van een PU gietvloer

Een van de belangrijkste voordelen van een PU gietvloer is de duurzaamheid. Deze vloeren zijn bestand tegen slijtage, krassen en vlekken, waardoor ze perfect zijn voor drukbezochte ruimtes zoals keukens, woonkamers en kantoren. Daarnaast zijn PU gietvloeren ook waterbestendig, waardoor ze ideaal zijn voor badkamers en andere vochtige ruimtes. Met een PU gietvloer hoeft u zich geen zorgen te maken over beschadigingen of vlekken, omdat deze vloeren bestand zijn tegen de dagelijkse uitdagingen van het leven.

Naast de duurzaamheid zijn PU gietvloeren ook gemakkelijk te onderhouden. Stof en vuil kunnen eenvoudig worden verwijderd met een stofzuiger of een zachte bezem. Voor een grondige reiniging kunt u de vloer eenvoudig afnemen met een vochtige dweil en een mild schoonmaakmiddel. Het onderhouden van een PU gietvloer kost weinig tijd en moeite, waardoor u meer tijd overhoudt om te genieten van uw vloer en uw ruimte.

Een ander voordeel van een PU gietvloer is het comfort dat het biedt. Dankzij de elastische eigenschappen van polyurethaan voelt een PU gietvloer zacht en comfortabel aan onder de voeten. Dit maakt het ideaal voor ruimtes waar veel wordt gelopen of gestaan, zoals woonkamers, keukens en werkruimtes. Een PU gietvloer is ook geschikt voor vloerverwarming, waardoor u kunt genieten van een aangename en gelijkmatige warmte in uw hele ruimte.

PU gietvloer gelegd in de badkamer

Onderhoudsvriendelijke PU gietvloer

Een vloer op basis van polyurethaan is een zeer egale, naadloze vloer die maar weinig onderhoud nodig heeft. Het oppervlak van een PU gietvloer is namelijk zo vlak, dat deze heel gemakkelijk te reinigen is. Een PU gietvloer is zowel glad, mat als antislip af te werken. PU gietvloeren kenmerken zich door de waterafstotende werking, wat de vloeren ook geschikt maakt voor gebruik in natte ruimtes, zoals sanitair, keukens en badkamers. Een PU gietvloer is daardoor ook goed bestand tegen vlekken van bijvoorbeeld koffie of andere vloeistoffen. 

Verschillende opties in PU vloeren

Een PU gietvloer kan eenvoudig over een bestaande, zogeheten dragende, vloer aangebracht worden. De PU vloer wordt als één geheel gegoten, waardoor er geen randen of naden zichtbaar zijn. De polyurethaan gietvloer is dus een naadloze vloer! 

Bij het kiezen van een PU gietvloer moet u ook rekening houden met uw specifieke behoeften en de functie van de ruimte. De juiste dikte en samenstelling van de vloer wordt bepaald, afhankelijk van factoren zoals  de belasting en de omgevingsomstandigheden. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat uw PU gietvloer aan uw verwachtingen voldoet en perfect past bij uw levensstijl.

Bij ons bedrijf begrijpen we de waarde van hoogwaardige materialen en vakmanschap. Ons team van ervaren vakmensen zorgt voor een professionele en vakkundige installatie, zodat uw vloer er niet alleen prachtig uitziet, maar ook lang meegaat.

Wij streven naar klanttevredenheid en streven ernaar om aan al uw wensen en eisen te voldoen. Of u nu een PU gietvloer wilt laten installeren in uw woonkamer, keuken, badkamer, kantoor of een andere ruimte, wij hebben de expertise en ervaring om aan uw behoeften te voldoen.